Over Sjoukje

Ik gebruik voor de tekeningen meestal een mix aan materialen. Zo gebruik ik graag acrylverf voor de achtergrond en hierover heen gebruik ik softpastel en houtskool.

Met softpastel kun je meerdere lagen over elkaar heen kleuren, ook kun je hiermee de kleuren mooi uitsmeren of aandikken om diepte te creëren. Vaak bescherm ik softpastel tekeningen met fixeermiddel omdat deze tekeningen toch kwetsbaar zijn.  Fixeren doe ik voorzichtig, omdat dit de kleuren kan veranderen, soms ten goede van het werk, maar het kan ook nadelig uitpakken voor het kleureffect.

Acrylverf vind ik fijn om mee te werken omdat het gauw droogt en je kunt het goed mengen. Vaak gebruikt ik grof tekenpapier om op te werken, maar het kan ook karton zijn, of canvasdoek. Het is leuk om met allerlei materialen te experimenteren. Soms komen hier verrassende creaties uit.

Als kind en tiener tekende ik veel, maar door werk en andere beslommeringen kwam hier niet veel meer van. Op aanraden van een goede vriend heb ik het potlood toch weer opgepakt en ben ik les gaan nemen bij Mansour Bakhtiar, een kunstenaar uit Den Haag. Hier ben ik ook gaan schilderen.

Nadat ik naar Friesland verhuisde heb ik nu les in het atelier de Oude School, onder de bezielde leiding van beeldend kunstenaar Ben van Doorn. Hier probeer ik zo veel mogelijk technieken te leren en door veel te oefenen probeer ik mijn eigen stijl te creëren op het doek.

Mijn grote inspiratie is de natuur hier in de Wâlden en de prachtige luchten boven mijn woonplaats. Ik teken daarom graag vogels en dieren in de natuur, maar ook paarden zijn een geliefd onderwerp voor mij.

Ik hoop dat u veel plezier beleefd aan mijn website. Voor vragen kunt u mij altijd mailen!